Aline Zwierstra nieuwe gemeentesecretaris

Aline Zwierstra is door het college van B en W benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van gemeente Eindhoven. Zij vervulde die functie vanaf 1 september 2017 als waarnemer. In die periode heeft ze volgens B en W voor rust en stabiliteit in de organisatie gezorgd.

Volgens het college heeft Aline Zwierstra op een positieve manier laten zien dat ze de organisatie stabiliteit en rust kan brengen. Tegelijkertijd stuurt ze op vernieuwende en verfrissende wijze de ambtelijke organisatie aan.

Burgemeester Jorritsma is blij met de benoeming: “Aline heeft ruim een jaar laten zien dat zij in staat is onze organisatie, die door financiële tekorten door een moeilijke periode gaat, verfrissend te leiden. Ze is benaderbaar voor iedereen en rechtdoorzee. Daarmee schept ze duidelijkheid. Wij weten als bestuurders direct wat we aan haar hebben. Dat geldt ook voor onze ambtenaren.”

Aline Zwierstra heeft er veel zin in: “Als je mij over vier jaar zou vragen hoe collega’s terugkijken, dan hoop ik dat ze zeggen dat er meer rust, maar ook trots is op de organisatie. Iedereen ziet dat het fantastisch gaat met de stad, maar onze collega’s vinden dat nog niet altijd van de organisatie waar ze nu voor werken. Dat is voor mij de grootste uitdaging.”

De benoeming gaat in op 1 november 2018.