Woningen Generalenbuurt aardgasvrij dankzij geld van Rijk

Voor het aardgasvrij maken van de Eindhovense Generalenbuurt stelt het Rijk ongeveer 6 miljoen euro beschikbaar.  Met dit bedrag kunnen maatregelen worden getroffen om zo'n 500 woningen in Generalenbuurt-Zuid van het aardgas af te halen. Dit gebeurt met warmte uit de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI).

In de Generalenbuurt is een ‘Meedenkteam Aardgasvrij Voorbereid’ actief. We werken samen met dit team van bewoners en met de woningcorporaties de komende tijd een plan uit. Daarin staat onder andere hoeveel bewoners er minimaal per straat/complex moeten meedoen om aan te kunnen sluiten op het warmtenet.

In de directe omgeving van de buurt staat één van de grootste rioolwaterzuiveringsinstallaties van Nederland. In 2019 is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om warmte uit het gezuiverde rioolwater te winnen en in te zetten voor verwarming van de omliggende buurten met een warmtenet.

Meer informatie vind je in het persbericht 6 miljoen euro van het Rijk om woningen in Generalenbuurt aardgasvrij te maken.