Wie verdient dit jaar een Jeugdlintje?

Voor het tweede jaar op rij zoekt gemeente Eindhoven naar jeugdhelden: jongeren tussen de 6 en 18 jaar die het verdienen om voor een bijzondere prestatie beloond te worden met een Jeugdlintje. Juist in deze bijzondere tijd, tijdens de coronacrisis, zijn er ook door kinderen en jongeren goede initiatieven ontstaan.

Wie komen ervoor in aanmerking?

Het Jeugdlintje is een waardering voor jongeren die iets uitzonderlijks of bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor de stad. Het gaat dan bijvoorbeeld om vrijwilligerswerk, het redden van een leven, een uitvinding of het vestigen van een record. Ook zijn zij een voorbeeld voor anderen. Ze verdienen speciale aandacht en waardering voor hun bijzondere bijdrage.

Positieve bijdrage

Het doel van het Jeugdlintje is om jongeren te stimuleren een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Daarnaast willen we kinderen en jongeren die iets uitzonderlijks hebben gedaan op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Ze ontvangen een modern ‘lintje’ en ze krijgen een ereplek in de Kruisstraattunnel. Deze tunnel is door kunstenaar Johan Moorman omgetoverd tot een ‘’Heldentunnel’’, met creatieve bijdrage van studenten van de Design Academy Eindhoven.

Aanmelden

Ken jij iemand die een Jeugdlintje verdient? Aanmelden kan tot en met maandag 28 september via deze pagina. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 20 november.