Werkzaamheden herinrichting Kanaalstraat zijn gestart

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Vestdijk-Hertogstraat-Kanaalstraat tot een groene stadsboulevard gaan een nieuwe fase in. Dinsdag 23 april is de gemeente gestart met de werkzaamheden in de Kanaalstraat. Tot eind mei vinden deze werkzaamheden plaats in het gedeelte tussen Tramstraat en Nachtegaallaan/Bleekstraat (fase 3A1).

Ook wordt er nog tot eind mei gewerkt aan het trottoir op de Vestdijk (zijde Pullman), vanaf de Kanaalstraat tot aan de Dommelstraat. Alle werkzaamheden vinden fasegewijs plaats om de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. De gehele herinrichting van de Kanaalstraat (tot aan de kruising Ten Hagestraat) is eind juli afgerond.

Werkzaamheden Breitnerstraat, Lucas Gasselstraat en Dirk Boutslaan

Vanaf 23 april vinden ook fasegewijs werkzaamheden plaats in de Breitnerstraat (inclusief kruispunt met Kanaaldijk-Zuid), Lucas Gasselstraat en Dirk Boutslaan. Daardoor is ook daar geen doorgaand verkeer mogelijk.

Bereikbaarheid binnenstad

De route stad in en stad uit via de zogeheten Kanaalroute is door bovengenoemde werkzaamheden vanaf 23 april niet meer mogelijk. De binnenstad blijft echter vanuit het zuiden bereikbaar via de Hertogstraat en Geldropseweg. Daarmee blijft ook de parkeergarage Heuvel vanuit het zuiden toegankelijk. Uitrijdend verkeer kan links- en rechtsaf uitrijden via de Vestdijk.

Het is een bewuste keuze om tijdens de afsluiting van de Kanaalstraat zoveel mogelijk werken aan de Kanaalroute uit te voeren. Zo blijft de duur van de verkeershinder beperkt. Als de Kanaalstraat klaar is, is de route stad in via de Kanaalroute (Kanaaldijk-Zuid) ook klaar. De route stad uit (Dirk Boutslaan – Lucas Gasselstraat – Breitnerstraat) blijft na de Kanaalstraat nog tot het najaar afgesloten.

Bereikbaarheid Kanaalstraat en Vestdijk

De Kanaalstraat vanaf De Lage Landen (DLL) tot en met de Tramstraat én de parkeervoorzieningen van DLL blijven bereikbaar vanaf de zijde Vestdijk. Het Mignot en de Blockplein blijft  bereikbaar via een tijdelijke in- en uitrit aan de zijde Vestdijk. Auto- en fietsverkeer over de Vestdijk is mogelijk in twee richtingen. Voor voetgangers is altijd een strook beschikbaar,  zodat ook de winkels en bedrijven bereikbaar blijven.

Meer informatie over de bereikbaarheid van de binnenstad en de herinrichting van de Vestdijk vind je op de projectpagina 'Beleef de Vestdijk'.