Werkzaamheden aan Aalsterweg vanaf 12 augustus

Vanaf maandag 12 augustus zijn er werkzaamheden aan de Aalsterweg. De kruising met de Stappendijk moet worden aangepast voor de aanleg van de P+R Genneper Parken volgend jaar.

Beperkte overlast

Verkeer van de snelweg naar het centrum merkt niets van de werkzaamheden. Verkeer vanuit het centrum richting snelweg kan tussen 9.00 en 15.00 uur maar 1 rijstrook gebruiken. Tussen 15.00 en 9.00 uur (spits, avond en nacht) is er een extra opstelstrook voor recht doorgaand verkeer beschikbaar.

Het fietspad van de Aalsterweg aan de zijde van Genneper Parken moet ter hoogte van de kruising worden verplaatst. Tijdens de fietsers tijdelijk 1 rijstrook van de busbaan gebruiken. De bussen gebruiken de andere rijstrook van de busbaan in beide richtingen (wisselstrook).

Er wordt ook gewerkt aan het verkeerspleintje tussen Hotel Eindhoven en de toekomstige P+R. Tijdens deze werkzaamheden blijft Hotel Eindhoven altijd bereikbaar.

Weekendafsluiting 6-9 september

Vanaf vrijdag 6 september 21.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 9 september 6.00 uur is de Aalsterweg helemaal afgesloten voor autoverkeer. Tegelijkertijd met het asfalteren van de kruising Aalsterweg-Stappendijk voeren we dan onderhoud uit aan de Aalsterweg tussen de Stappendijk en de Theo Koomenlaan. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Leenderweg. Bewoners en organisaties in de omgeving krijgen nog informatie over hun bereikbaarheid.

Na de weekendafsluiting begin september heeft het doorgaand verkeer geen overlast meer van de bouw van de P+R. Tot half oktober wordt nog gewerkt aan het verkeerspleintje en het fietspad aan de Stappendijk. In december starten de voorbereidingen voor de verhuizing van voetbalvereniging RPC naar Heihoef. RPC verhuist in de winterstop. Daarna kunnen de (voorbereidende) werkzaamheden voor de bouw van de parkeergarage beginnen. De planning hiervoor is nog niet bekend. Wel is vastgelegd dat de garage najaar 2020 in gebruik genomen kan worden.