Vier nieuwbouwplannen voor betaalbare woningen in Woensel

Vier oude schoollocaties in Woensel krijgen de komende jaren een metamorfose. De gemeente verkoopt de locaties aan verschillende ontwikkelaars. Het gevarieerde woonprogramma van de vier plannen bestaat grotendeels uit goedkope en middeldure duurzame koopwoningen. De marktpartijen gaan nu aan de slag met het uitwerken van de plannen. Bij een voorspoedig verloop van de procedures start de nieuwbouw in 2022.

“De vraag naar woningen in Eindhoven is groot. Met deze vier ontwikkelingen slaan we twee vliegen in één klap. De woningen die gebouwd worden leveren een bijdrage aan onze woningopgave en we geven de gebieden een opwaardering die ze verdienen. Ook hebben we de markt uitgedaagd om hun ambities voor duurzaamheid te tonen. Daar zijn deze inschrijvers goed in geslaagd. De gemeente is blij dat we in verschillende buurten nieuwe betaalbare koopwoningen kunnen toevoegen. Dat is precies waar de bewoners in Woensel behoefte aan hebben”, aldus de wethouder Yasin Torunoglu (Wonen en Ruimtelijke Ontwikkeling).

Overzicht locaties

In maart van dit jaar is de gemeente een openbare verkoopprocedure gestart voor de vier oude schoollocaties in Woensel. Dit zijn de locaties met partijen die zijn geselecteerd:

Locaties Ontwikkelaar
Jan Heynslaan 4
oud ULO-schoolgebouw
VORM
Vlokhovensweg 41, 41a
oude meisjesschool (ook wel bekend als het BACS-gebouw) met het deels afgebrande schoolgebouw van De Rungraaf
Van Grunsven Ontwikkeling
Vitruviusweg 41
voormalige basisschool De Korenaar
Collectief Duurzaam Bouwen
Generaal de Collaertpad 2 / Generaal Coenderslaan 59
gesloopte basisschool de Phoenix met ’t Generaaltje, het voormalig onderkomen van Jong Nederland Rapenland
PPO


Vervolgproces

De partijen willen graag bijdragen aan de versnelling van de woningbouwproductie in Eindhoven. Zij gaan nu aan de slag met het verder uitwerken van de plannen. In het vervolgproces zullen zij ook het participatieproces met de omwonenden oppakken. Bij voorkeur worden de gewijzigde bestemmingsplannen nog in 2021 ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad, zodat in 2022 gestart kan worden met de bouw.

Impressies van de nieuwbouwlocaties