Vestdijk verandert in stadsboulevard

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Vestdijk-Hertogstraat-Kanaalstraat starten op 3 september.  Het werk gebeurt in 6 fases en duurt tot en met begin 2020. De werkzaamheden beginnen op de Vestdijk (vanaf de kruising 18 Septemberplein/Stationsweg) en eindigen in de Hertogstraat.

Het zijn ingrijpende werkzaamheden, omdat ook ondergronds allerlei werkzaamheden gebeuren, zoals het vernieuwen van de riolering. Dit zorgt voor onvermijdelijke overlast. Het streven is om die zo kort en beperkt mogelijk te houden. Door de gefaseerde aanpak blijft de binnenstad continu bereikbaar. In fase 1 (tussen 18 Septemberplein en Nieuwstraat/Dommelstraat) wordt een proefbestrating gelegd om verschillende bestratingsmaterialen te kunnen testen. Na een definitieve keuze worden deze materialen de komende jaren ook gebruikt voor de herinrichting van de winkelstraten met de rode steentjes en het Stratumseind (project ‘Boeiende Binnenstad’). Op de Demer en Nieuwstraat komen in september ook nog vakken met proefbestrating.

Bereikbaarheid

Om de binnenstad goed bereikbaar te houden, is er een uitgebreid bereikbaarheidsplan met (verkeers)maatregelen, zoals (digitale) route-informatie in de stad en op de snelweg, verkeersregelaars, aangepaste verkeerslichten en een tijdelijke P+R Eindhoven Zuid (tijdens weekenden en evenementen). Vanwege de werkzaamheden is er op de Vestdijk geen ruimte voor busverkeer. De bussen rijden vanaf 2 september over de Emmasingel, Keizersgracht en Wal. Ook buslijn 5 krijgt een aangepaste route, via onder meer Parklaan en Stationsweg. De parkeergarage Heuvel blijft toegankelijk. Tijdens fase 1 en 2 (tot en met begin februari 2019) kunnen automobilisten via de Kanaalstraat (rechtdoor) of rechtsaf via Vestdijk/Hertogstraat de binnenstad uitrijden.

Meer informatie

Gedurende de werkzaamheden worden bewoners, ondernemers en bezoekers geïnformeerd, via onder meer nieuws- en bewonersbrieven, flyers en de projectsite www.eindhoven.nl/vestdijk. De aannemer stelt vanaf 3 september de ‘Strabag Omgevingsapp’ beschikbaar, te downloaden op telefoon of tablet, met onder meer een contactmogelijkheid. Voor vragen en meer informatie zijn geïnteresseerden vanaf 5 september iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur welkom tijdens het inloopuur  in het VDMA-gebouw (Vestdijk 39a).