Ventoseflat verkocht

De Ventoseflat aan de Mathildelaan heeft een nieuwe eigenaar gekregen. De gemeente Eindhoven heeft de flat verkocht aan Stayinc, een dochterorganisatie van Wooninc.

De gemeente Eindhoven heeft de Ventoseflat aan de Mathildelaan / Gagelstraat verkocht aan woningverhuurder Stayinc. De flat, met daarin o.a. 43 huurwoningen, is een gemeentelijk monument sinds 1996. Stayinc. is een dochterorganisatie van Wooninc. en opgericht om voor een lange periode middeldure woningen te verhuren. Ze zijn daarmee een belangrijke partner voor de gemeente.

Middeldure huurwoningen in de binnenstad

De gemeente wil graag betaalbare woningen (ook in de binnenstad) en een woningmarkt waar voor iedereen plek is. In Eindhoven is momenteel een tekort aan middeldure huurwoningen. De verkoop van de Ventoseflat aan Stayinc. geeft de garantie dat deze 43 woningen voor ten minste 15 jaar beschikbaar komen voor mensen met een middeninkomen. Alle appartementen krijgen bij vertrek van een huidige huurder een huuraanpassing tot middeldure huur. Die bedraagt in Eindhoven momenteel maximaal € 950,- per maand.

Op Ventose.nl is meer informatie over de geschiedenis van de Ventoseflat te vinden.