Unieke samenwerking Stadstoezicht en Summa College

Stadstoezicht heeft sinds zondag 3 november een dependance bij Summa Veiligheid. Handhavers nemen voortaan dagelijks hun intrek in het schoolgebouw en werken samen met de opleiding 'Handhaver toezicht en veiligheid'. Studenten worden intensief begeleid door kundige handhavers en samen oefenen ze met realistische praktijksituaties. 

Deze manier van samenwerken is uniek in Nederland. Niet eerder werden theorie en praktijk samengebracht in een totaalopleiding: studenten krijgen niet alleen praktijkles, maar ze worden ook begeleid door handhavers met ruime ervaring.

In het gebouw is een praktijkstraat ingericht en er zijn oefenruimtes met camera’s. In deze ruimtes wordenen situaties die studenten in de praktijk kunnen tegenkomen, waarheidsgetrouw weergeven (bijvoorbeeld cameratoezicht, parkeeroverlast of fysieke confrontaties op straat).

Medewerkers Stadstoezicht, Marcel Oosterveer en Summabestuurslid Petra van Lange

De dependance werd tijdens een feestelijke bijeenkomst - op de open dag van Summa Veiligheid - geopend door wethouder Marcel Oosterveer (links) en bestuurslid Petra van Lange (midden boven) van Summa College.