Social Design Talent Award 2021

Fé Ramakers is dit jaar de winnares van de Social Design Talent Award van de gemeente Eindhoven. De prijs is € 10.000,- en bestaat uit een betaalde opdracht voor de gemeente. Ramakers studeert aan de Design Academy Eindhoven en kreeg de award voor haar project The Unselfish Cabins. Haar kleine huisjes laten zien hoe met minimaal ruimteverbruik woonplekken passen in het ecosysteem van de stad. Na de Dutch Design Week gaan Fé Ramakers en de gemeente bekijken hoe de opdracht verder doorontwikkeld kan worden.

Tweede werd het project LivingMoments van Myrte Thoolen van de TU/e Industrial Design. LivingMoments helpt mensen met dementie in het aangaan en behouden van sociaal contact. Het slaat de brug tussen de moderne technologie en de oude vertrouwde communicatiemiddelen die we kennen van vroeger zoals ansichtkaarten.

De derde plek was voor Eléna Hervé Caro van Design Academy. Haar Paysage Locale is een textielproject om de sociale binding van verschillende groepen mensen uit dezelfde stad te versterken. Verhalen en meningen van mensen worden vertaald in verschillende weeftechnieken in een doek. De winnaars van de  tweede en derde prijs krijgen een coachingstraject in het bedrijfsleven

Voor de Social Design Talent Award bieden studenten van de TU/e Industrial Design en Design Academy oplossingen voor een sociaal-maatschappelijk vraagstuk binnen de gemeente Eindhoven. De award werd uitgereikt door wethouder van Cultuur en Design Monique List.

Bekijk voor meer informatie het persbericht Fé Ramakers wint Social Design Talent Award 2021.