Pak een deelfiets naar de binnenstad vanaf tijdelijke P+R Eindhoven Zuid

Vanaf dit weekend kun je je weg vanaf de tijdelijke P+R (parkeren en rijden) Eindhoven Zuid duurzaam vervolgen, met de fiets!

Wij bieden op deze locatie gratis parkeren aan en bij het inrijden kregen bezoekers al een gratis busticket uitgedeeld voor maximaal 5 personen. Vanaf nu kun je dus ook gratis de fiets pakken. Wat moet je doen? Download de FlickBike app en activeer de QR-code die je ontvangt van de gastheer bij de parkeergarage. Scan de fiets met behulp van de app en daar ga je!  Ideaal voor mensen die meer van Eindhoven willen zien of bijvoorbeeld de verschillende Dutch Design Week locaties willen bezoeken. Heb je geen energie om terug te fietsen? Parkeer je fiets dan op het Stadhuisplein in de ‘parkeerzone’ van FlickBikes, meld je fiets af en neem de bus terug.

Monique List, wethouder mobiliteit, is blij met de komst van de FlickBikes: “Eindhoven groeit en krijgt steeds meer bezoekers van buiten de stad. Dat is mooi. Maar als iedereen met de auto naar het centrum gaat, gaat dit ten koste van de leefbaarheid. Daarom willen we mensen stimuleren de auto te parkeren in een P&R en verder te reizen met het openbaar vervoer. Ook deze gratis deelfietsen zijn een perfect alternatief. Zo houden we het centrum van de stad bereikbaar én prettig om in te verblijven.”

Meer informatie

  • Meer informatie over de herinrichting van de Vestdijk/­Hertogstraat­/Kanaalstraat, omleidingen en bereikbaarheidsmaatregelen vind je op eindhoven.nl/vestdijk.
  • Bekijk hier de video over de start van de werkzaamheden op de Vestdijk.
  • Meer informatie over de tijdelijke P+R Eindhoven Zuid vind je in bijgevoegde flyers (Nederlandse en Engelse versie)