Openingstijden Stratumseind op drie dagen verruimd

Op Stratumseind start een pilot Collectieve verruiming openingstijden. Het gebied wordt op verzoek van omwonenden en de horecaondernemers niet meegenomen in de pilot Verlaatjes. Als alternatief kwamen zij gezamenlijk met een pilot voor verruiming van openingstijden op drie data in 2019.

  • 30 mei 2019 (nacht van woensdag 29 mei op donderdag 30 mei: Hemelvaart).
  • 23 augustus 2019 (nacht van donderdag 22 augustus op vrijdag 23 augustus: Intro).
  • 26 december 2019 (nacht van woensdag 25 december op donderdag 26 december: Kerst).

Op de bovengenoemde data mag de horeca tot 04.00 uur geopend zijn. Als je, als omwonende, tijdens een van deze drie dagen overlast ervaart, neem dan contact op met Tom van Brussel (telefoon 06-523 279 97). Begin 2020 volgt een evaluatie door de gemeente, Horeca Vereniging Stratumseind VHS en de omliggende VVE’s.

Verlaatjes

Eindhoven streeft naar een bruisende binnenstad met een levendig nachtleven. Hoe de gemeente hier vorm aan kan geven, wordt onder andere getest met de pilot Verlaatjes. Dit zijn ontheffingen voor de horeca om – onder specifieke voorwaarden - tot 8 uur ‘s ochtends open te blijven. Na een succesvolle pilot op de Dommelstraat en de Markt is het gebied verder uitgebreid. Tot  eind 2019 lopen er op Strijp-S en in het centrum van Eindhoven pilots voor verruiming van de openingstijden voor de horeca.

Ondernemers in deze gebieden kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen. Bij een verleend Verlaatje mag de ondernemer de gehele nacht open blijven.

Meer informatie

Op eindhoven.nl/verlaatjes staat een overzicht van verleende Verlaatjes. Meer informatie, bijvoorbeeld over de voorwaarden, vind je op de pagina Ontheffing sluitingsuur horeca.