Nieuwe plannen voormalig V&D-pand bekend

Het voormalige V&D-pand op de hoek van de Rechtestraat en Vrijstraat wordt herontwikkeld en krijgt een nieuwe uitstraling en invulling. Het pand is eigendom van Pensioenfonds PMT / MN. Het bureau abcnova  begeleidt namens de eigenaar het gehele proces. In december zijn de plannen aan omwonenden en belanghebbenden gepresenteerd. In het gebouw vind je straks winkels, het kantorenconcept van Microlab en een bedrijfsrestaurant. Op onderstaande afbeeldingen is een sfeerimpressie van het nieuwe gebouw te zien.

Start bouwwerkzaamheden

In januari 2020 starten de sloop- en bouwwerkzaamheden. Dit kan overlast veroorzaken voor bezoekers, ondernemers en omwonenden. Om de veiligheid van het winkelend publiek te garanderen worden er diverse maatregelen getroffen, waaronder bouwhekken op de Rechtestraat en Vrijstraat. De winkels en woningen in de buurt van het voormalige V&D-pand blijven bereikbaar. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2021.

Energielabel A

Het verouderde pand wordt duurzaam gerenoveerd en krijgt een energielabel A. Zo wordt er onder andere een groen dak gerealiseerd met rondom een terras, gaat het gebouw van het gas af en wordt het van warmte voorzien door middel van warmtepompen.