Meer geld voor coaches in de buurt

In Eindhovense buurten kunnen minimaal 13 coaches worden aangesteld om mensen enthousiast te maken om meer te bewegen en te sporten en kennis te laten maken met cultuur. Dit kan variëren van activiteiten voor peuters tot aandacht voor ouderen met bijvoorbeeld Parkinson.

De gemeente krijgt hier extra geld voor van het Rijk. De coaches kunnen worden aangesteld door basisscholen, het Centrum voor de Kunsten (CKE) en de PSV Foundation.

Met het geld kunnen schoolbesturen in het basisonderwijs minimaal 9 buurtsportcoaches als vakleerkrachten inzetten voor nieuwe activiteiten. Dat kan gaan om bijvoorbeeld naschoolse sport of het mee helpen zoeken naar een geschikte sportaanbieder in de buurt. Zij ontvangen hiervoor maximaal 90.000 euro.

Het CKE ontvangt een subsidie van maximaal 20.000 euro voor de inzet van minimaal 2 cultuurcoaches. Het CKE deed eerder een pilot met een dansmethodiek om de gezondheid van ouderen met Parkinson te verbeteren. Ze willen deze pilot graag uitbreiden naar ouderen met dementie. Hiervoor werkt het CKE onder andere samen met Vitalis.

PSV Foundation krijgt maximaal 20.000 euro om minimaal 2 buurtsportcoaches te kunnen inzetten voor de programma’s die draaien bij PSV Foundation Academy in Tongelre. De verdere inzet is bij het programma PSV United in Tongelre, Bennekel, Mensfort en Woensel.

Meer informatie in het persbericht Meer geld voor buurtsportcoaches in Eindhoven.