Mantelzorgcompliment aanvragen kan tot 1 november

Zorg jij vrijwillig en al lange tijd intensief voor iemand in je directe omgeving? Dan ben je mantelzorger. Ook in 2019 is er een Mantelzorgcompliment in de vorm van een geldbedrag als blijk van waardering. Aanvragen kan vóór 1 november online bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht.

Iedereen die dit jaar langer dan 3 aaneengesloten maanden en voor ten minste 8 uur per week intensief zorgt voor een familielid of bekende die in Eindhoven woont - of dat nu thuis is of in een instelling - komt in aanmerking voor een Mantelzorgcompliment. De mantelzorger heeft geen vergoeding voor de geboden zorg ontvangen.

Degene die mantelzorg krijgt, kan het compliment aanvragen op www.mantelzorgverlicht.nl.  Mantelzorgers ontvangen maximaal € 200,-. Hoeveel Steunpunt Mantelzorg Verlicht vóór het eind van het jaar uitbetaalt, hangt af van het totaal aantal aanvragen. Hoe meer aanvagen, hoe lager het bedrag.

Steunpunt

Behalve online kun je het Mantelzorgcompliment ook indienen bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Voor meer informatie kun bellen met (088) 0031 288 of mailen naar info@mantelzorgverlicht.nl.Het steunpunt is goed op de hoogte van alle mogelijkheden van mantelzorgondersteuning. Je kunt er terecht voor informatie en advies, emotionele en educatieve steun en praktische ondersteuning. Het steunpunt kan je ook helpen bij het vinden van de juiste vervangende zorg (respijtzorg). Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgverlicht.nl.