Maatregelen in verband met het coronavirus

Op deze pagina vind je actuele informatie over de maatregelen rondom het coronavirus in Eindhoven. We plaatsen regelmatig updates. Voor vragen en actueel nieuws: kijk op rijksoverheid.nl of de website van het RIVM.

Op de website corona.steffie.nl van de Rijksoverheid legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit.

Heb je hierna nog een vraag?

Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur.

To read this information in another language, please use Google Translate on the top of this page.

Extra coronamaatregelen gemeente Eindhoven (3 april 2020)

De gemeente Eindhoven gaat de lokale coronamaatregelen verder uitbreiden. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, nu het kabinet de landelijke maatregelen tot en met dinsdag 28 april heeft verlengd. ​​​​​​De komende periode neemt de gemeente waar nodig aanvullende maatregelen om kwetsbare groepen, ondernemers of instellingen extra te ondersteunen of juist te ontzien:

 • De nachtopvang wordt ook opengesteld voor dak- en thuislozen die daar normaal gesproken geen recht op hebben.
   
 • In overleg met de onderwijskoepels is de opvang in scholen ook geopend voor kinderen in kwetsbare posities.
   
 • De handhaving in de stad wordt toegesneden op de zaken die op dit moment prioriteit hebben, zoals de controle op de naleving van de coronaregels.
   
 • De gemeente intensiveert de informatievoorziening aan anderstaligen en laaggeletterden.
   
 • In aanvulling op de noodmaatregelen rondom gemeentelijke debiteuren die vorige week al van kracht werden, is besloten om voor de opschorting van de invordering dezelfde termijn hanteren als bij de gemeentelijke belastingen, namelijk vooralsnog tot 1 juli 2020.
   
 • Voor de gemeenteraad wordt iedere dinsdag aan het einde van de dag een (digitaal) vragenhalfuur over de corona-maatregelen ingesteld. 
   

Meer informatie over deze maatregelen is te lezen in het persbericht 'Extra coronamaatregelen gemeente Eindhoven' van 3 april 2020.