Maandag 5 oktober start Week van de Veiligheid

Een bekende die snel geld nodig heeft? Niet geleverde mondkapjes? Een vage weblink? In tijden van corona zoeken criminelen naar andere manieren om geld af te troggelen. Waar het aantal woninginbraken tijdens de coronacrisis juist daalde, steeg het aantal meldingen van online oplichting. Tijdens de Week van de Veiligheid (5 t/m 11 oktober) zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich in om inwoners weerbaar te maken tegen criminaliteit.

De Eindhovense Week van de Veiligheid omvat een vol programma. Door de recente coronamaatregelen zijn een viertal fysieke acties voor inwoners afgeblazen. Zo worden acties als het gratis laten graveren van je fiets, tips om inbraak te voorkomen, informatie over heling en veilig fietsen én informatie over drugslabs op de lange baan geschoven.

Gelukkig blijven er online en offline nog genoeg activiteiten over waarbij ondernemers, professionals en andere doelgroepen uitgebreid met elkaar in gesprek kunnen gaan over criminaliteitspreventie. Bekijk voor meer informatie het persbericht.