Loopt er een egel in jouw achtertuin?

De egels zijn ontwaakt uit hun winterslaap en maken maar al te graag gebruik van tuinen om zich te voeden met beesten als rupsen en slakken. Ben je benieuwd of deze natuurlijke insectenverdelger in je achtertuin rondloopt? Laat dan een wildcamera in je achtertuin plaatsen.

Wie weet welke dieren je nog meer ziet rondzwerven. Voor het plaatsen van de wildcamera’s en het verwerken van de beelden zoeken we vrijwilligers. Een leuke mogelijkheid om actief bezig te zijn binnen het ecologische werkveld en ervaring op te doen met het gebruik van wildcamera’s.

Hoe kan ik een wildcamera aanvragen?

Lijkt het je leuk om 4 weken een wildcamera in je tuin te krijgen? Meld je dan aan via joep.vanbelkom@silvavir.com. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen. Als er veel belangstelling is, kijken we eerst hoe we de camera’s verdelen over de hele gemeente. Ook kijken we in welke omgeving de tuin ligt.

Wat is een wildcamera?

Een wildcamera maakt een foto zodra er een dier voor het oog van de camera beweegt. Dit is niet alleen leuk, spannend en leerzaam, het levert ook waardevolle informatie op over hoe wilde zoogdieren leven. Achtertuinen zijn voor dieren een soort schuilplaats. Om te achterhalen welke type tuinen dieren juist aantrekt of afstoot, zijn we op zoek naar alle verschillende type tuinen. Elke tuin is dus geschikt voor het plaatsen van een wildcamera.

Meer informatie op silvavir.com/project/wildcamera-zoogdieren-in-de-achtertuin/