Kom niet naar de milieustraat

Cure doet een dringend verzoek aan Eindhovenaren om de milieustraat niet te bezoeken. Cure heeft om haar medewerkers tijdens de coronocrisis te beschermen, beschermende maatregelen getroffen. De milieustraat is hierdoor slechter te bereiken, dus kom alleen als het echt strikt noodzakelijk is.

Het inzamelen van huishoudelijk afval heeft op dit moment prioriteit omdat dit belangrijk is voor de volksgezondheid en milieuhygiëne.

Het mooie weer en het verzoek om zoveel mogelijk thuis te blijven, is voor veel mensen een goede aangelegenheid om hun huis of tuin op te ruimen. Een ritje naar de milieustraat is daarvan vaak een logisch gevolg. Vanwege de genomen maatregelen, ter bescherming van de medewerkers, leidt dit tot lange rijen bij de milieustraten van Cure afvalbeheer. Is het niet strikt noodzakelijk, stel het bezoek aan de milieustraat dan uit.

Afvalinzameling is een vitale taak
 

‘Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak. Als het afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Het beschermen van onze medewerkers tegen infectie is dan ook van zeer groot belang’, zo stelt de NVRD (Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement).

Cure Afvalbeheer vraagt je dan ook om níet naar de milieustraten te komen, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Met milde klachten moet echt thuis te blijven. Bewaar  oude spullen nog even. Je kunt deze ook over een paar weken nog wegbrengen.

Volg de richtlijnen en maatregelen op

Is een bezoek aan de milieustraat echt noodzakelijk? Volg dan de onderstaande richtlijnen en die van het RIVM op. Wij laten slechts een beperkt aantal bezoekers (maximaal 15) tegelijk toe. Dit kan leiden tot lange wachttijden.

  •  Blijf in de auto wanneer je in de wachtrij staat.
  • Houd op de milieustraat ruime afstand (minimaal 2,00 m) van onze medewerkers en van andere bezoekers van de milieustraat.
  • Neem extra hygiënemaatregelen: was je handen voor en na je bezoek aan de milieustraat.
  • Blijf thuis wanneer je verkouden bent, hoest, keelpijn of koorts heeft.
  • Deze maatregelen gelden voor de milieustraten in Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard.

Kijk voor meer informatie op cure-afvalbeheer.nl