Jongeren verrast met jeugdlintje en plek in 'heldentunnel'

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem reikte op vrijdag 3 maart aan 3 Eindhovense jongeren het jeugdlintje uit. Ze kregen deze blijk van waardering omdat ze iets bijzonders hebben gedaan voor een ander of voor de stad.

De jongeren ontvingen een 3D-geprint ‘lintje’. Ook is hun naam voorgoed vastgelegd op een plakkaat in de zogenoemde ‘Heldentunnel’ aan de Kruisstraat.

Verdiensten

Thijn Broers (12 jaar)

Thijn heeft een glijbaan uitgevonden voor kinderen met een rolstoel. Hij krijgt het jeugdlintje met name voor zijn voortdurende doorzettingsvermogen en grote gedrevenheid om deze uitvinding ook daadwerkelijk te willen realiseren.

Marissa van Haperen (17 jaar)

Marissa krijgt om verschillende redenen een jeugdlintje. Ze is mantelzorger voor haar beide ouders, vrijwilliger bij stichting project Mirosa en ze leverde bij het project ‘Surviving Trauma’ een grote bijdrage door haar verhaal vanuit een kwetsbare positie te delen.

Niek Smeets (10 jaar)

Niek helpt al een tijd mee bij “Stratum helpt”. Deze organisatie helpt families die het minder breed hebben. Hij stopt hier, en ook op andere plekken, veel tijd en energie in. Hij krijgt het jeugdlintje voor zijn behulpzaamheid, grote hart en voelsprieten voor de ander.

Vlnr: Marissa van Haperen, Thijn Broers, Niek Smeets en burgemeester Jeroen Dijsselbloem bij de 'Heldentunnel' aan de Kruisstraat.

Het was de 3e keer dat de jeugdlintjes zijn uitgereikt. Ken jij een Eindhovense held tussen 6 en 18 jaar die ook een voorbeeld is voor leeftijdgenoten en het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Kijk dan voor meer informatie op eindhoven.nl/jeugdlintje.