Herinrichting Grote Berg en deel Hoogstraat 17 mei van start

De gemeente start op maandag 17 mei met de herinrichting van de Grote Berg en de Hoogstraat tussen de Edenstraat en de Willem de Zwijgerstraat. De werkzaamheden zijn eind november 2021 klaar. De genoemde data zijn afhankelijk van onder andere het weer en andere onvoorziene omstandigheden. 

De aannemer start op 10 mei met de voorbereidingen. Deze werkzaamheden veroorzaken lichte verkeershinder.

Bereikbaarheid en omleidingen

Van maandag 17 mei tot eind november is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de Grote Berg. Om de overlast te beperken, voeren we de werkzaamheden uit in fases. Bij iedere fase zetten we voor de veiligheid het werkvak af met bouwhekken. De woningen en ondernemers blijven bereikbaar via het voetpad. Hier blijft zo lang als mogelijk de verharding liggen of er komen kunststof loopschotten. Fietsers worden via kleinschalige omleidingen om het werkgebied geleid. Doorgaand autoverkeer wordt via grotere omleidingen om het werk geleid. Ter plaatse geven gele borden de omleidingen aan.

Meer informatie, onder andere over de diverse fases van werkzaamheden, is te vinden op de projectpagina Herinrichting Grote Berg.