Ereteken van de stad voor John Jorritsma

Ter gelegenheid van zijn afscheid als burgmeester van Eindhoven, ontving John Jorritsma het ereteken van de stad Eindhoven. Deze onderscheiding werd hem - namens de gemeenteraad -  toegekend voor zijn voortvarende inzet voor de stad en haar inwoners als burgemeester van Eindhoven van september 2016 tot september 2022.

Jorritsma heeft een belangrijke rol vervuld in het op de kaart zetten van Brainport Eindhoven, in binnen- en buitenland. Hij was één van de initiatiefnemers van het Manifest ‘Dicht de Kloof’, waarin het kabinet werd opgeroepen om meer oog te hebben voor kwetsbare wijken. En hij was als regioburgemeester bestuurlijk trekker van de lobby voor versterking van de veiligheidsketen. De gemeenteraad roemt zijn optreden tijdens de coronacrisis en de internationale vluchtelingencrisis.

Lees meer in het persbericht.

Ereburgerschap

John Jorritsma is de 64ste ereburger van Eindhoven. Het ereteken van de stad is de hoogste onderscheiding die Eindhoven kent. De gemeenteraad kent de onderscheiding toe als dank voor uitzonderlijke verdiensten voor de Eindhovense gemeenschap. Ontvangers van het ereteken mogen zich ereburger van de stad noemen. Op de pagina Ereburgers van Eindhoven vind je een overzicht.

Koninklijke onderscheiding

Naast het ereteken van de stad ontving John Jorritsma een koninklijke onderscheiding uit handen van de Brabantse commissaris van de Koning. Jorritsma werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

  • (Foto's Bram Saeys)