Eindhovense klusbus maakt huizen energiezuiniger

De Eindhovense woningcorporaties Trudo, ‘thuis, Woonbedrijf en Wooninc gaan samen met de gemeente Eindhoven gezinnen die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen helpen. Woningen in verschillende buurten worden gratis met kleine aanpassingen energiezuiniger gemaakt. De woningen krijgen kierdichting, ledlampen, radiatorfolie en nog veel meer. De klussers kijken per huis wat de meeste besparing oplevert.

De eerste buurt die een bezoekje van de Klusbus kan verwachten is Tivoli. Van 7 december tot en met 23 december gaan twee Klusbussen in Tivoli aan de slag. Zij doen kleine aanpassingen zoals het plaatsen van Ledlampen en radiatorfolie. Het doel? 14.000 huishoudens helpen die dat het hardst nodig hebben. Iedereen in de buurt mag meedoen, huurders én woningeigenaars.

Energiecoaches lopen al een aantal dagen vooruit en bellen overal aan. Zij vertellen wanneer de Eindhovense Klusbus in jouw straat komt. Zet of plak de folder die je krijgt voor het raam en laat hiermee zien dat je mee wilt doen. Dat is niet verplicht. De klussers bellen overal twee keer aan om te vragen of ze in jouw woning aan de slag kunnen.

Bekijk eindhovenduurzaam.nl/klusbus voor meer informatie.