Eindhoven telt al elf ‘Eindjes Om’

In 2019 heeft de gemeente Eindhoven tien 'Eindjes Om' gerealiseerd en de eerste van 2020 staat alweer bijna klaar. Initiatieven kwamen uit meerdere buurten van enthousiaste wandelaars, sporters, verenigingen en teams.

Het Eindje Om is een nieuw initiatief van gemeente Eindhoven om mensen te stimuleren samen te gaan wandelen. Wethouder Rik Thijs: “Dit is een laagdrempelige manier om te bewegen in je eigen buurt. Eindhovenaren worden opgeroepen om zelf korte routes te verzinnen. Zij kennen de buurt het beste, en weten de mooiste plekjes.” De routes staan op onze Eindje Om pagina. Uiteindelijk moet een heel wandelnetwerk door de stad verschijnen.

Heesterakker
Heesterakker is het eerste ommetje van het jaar 2020. Het leefbaarheidsteam 'Heesterakker Leeft!' is initiatiefnemer en heeft veel tijd gestoken om een leuk Eindje Om te maken met bijzonderheden, zoals de Lakenvelders die langs de Dommel lopen. 

Let op! Op vertoon van het Eindje Om Heesterakker krijgen de eerste 50 wandelaars bij frituur Heesterakker aan de Florencelaan een gratis kopje koffie, aangeboden door het leefbaarheidsteam.

Een ander Eindje Om is bij het Pieter Eiffhuis. Dit was het eerste ommetje dat in 2019 tot stand is gekomen in samenwerking met een zorgcomplex. In de Achtse Barrier hebben vrijwilligers van 'Adopteer een Straat' een ommetje gerealiseerd. Tijdens het wandelen maken zij ook de buurt schoon. In Gennep ontstond het Eindje Om op initiatief van een beweegcenter met extra aandacht voor beweging.

Eindje Om maken?
Iedere wijk mag een Eindje Om realiseren. Op deze manier hoopt de gemeente een wandelnetwerk door de hele stad te krijgen. Wil je ook een ommetje in de wijk realiseren? Stuur dan een mail naar eindjeom@eindhoven.nl. Inwoners kunnen op de Eindje Om pagina zien of er al een Eindje Om in de wijk is.