Eindhoven MKB-vriendelijkste gemeente van Brabant

Eindhoven is voor de komende 2 jaar de MKB-vriendelijkste gemeente van Noord-Brabant. Bijna 2.700 ondernemers uit de regio deden mee aan dit onderzoek van MKB Nederland. Vooral op de thema’s communicatie en beleid, lasten, dienstverlening en imago bij ondernemers buiten de eigen gemeente, scoort Eindhoven goed, zelfs boven het landelijk gemiddelde.

Uiteraard is er ook ruimte voor verbetering. Dit geldt vooral voor de thema’s snelheid van betalen en regeldruk. De prijs wordt elke 2 jaar uitgereikt. Eindhoven neemt het stokje over van Veghel. De gemeenten Oss en Best maken de top 3 compleet. Op 26 maart maakt MKB Nederland bekend welke gemeente zich de komende 2 jaar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen.

MKB van grote waarde voor de regio

Wethouder Stijn Steenbakkers (Economie en Brainport) ontving de prijs vrijdag 15 maart uit handen van Jan van den Hooff (voorzitter MKB Eindhoven): ‘’Hier staat een dankbare en trotse wethouder Economie. Veel mensen kennen onze grote bedrijven, ASML, Philips, VDL en NXP. Maar deze bedrijven en wij als stad en regio zijn niets zonder al die MKB ondernemingen daaromheen. Elke dag werkt men keihard aan een mooier en beter Eindhoven en zo creëren zij ook banen voor Eindhovenaren. Ik ben enorm trots op hen en ik vind het een eer dat ditzelfde MKB Eindhoven ziet als meest MKB vriendelijke gemeente. Een dik compliment voor onze ambtenaren en alle andere mensen die hier goed werk op leveren. ‘’

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.mkb.nl.

het college van B en W van Eindhoven wint de titel MKB-vriendelijkste gemeente van Brabant