Eindhoven kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

Op maandag 25 november werden vier plekken in Eindhoven oranje uitgelicht. Eindhoven vraagt hiermee aandacht voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. De Hovenring, het bruggetje over de Dommel bij het Van Abbemuseum, de hoekpunten van de fontein op het Floraplein en het rooster van de fontein op het Stadhuisplein kleurden de hele dag oranje. Daarnaast wordt gedurende de hele campagnetijd - tot 10 december - het Evoluon oranje verlicht.

Elk jaar op 25 november vindt het "Orange the world" initiatief plaats op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ook in Nederland is er brede bijval voor de campagne. Ministeries, meer dan 50 gemeenten, verschillende provincies en maatschappelijke organisaties steunen hiermee de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

Burgemeester John Jorritsma: “Het is te gek voor woorden dat in ons land 45% van de vrouwen en meisjes te maken heeft met geweld. In sommige landen loopt dit zelfs op tot 70%. Eindhoven wil een stad zijn waar mensen fijn en vredig samen kunnen leven en iedereen zijn rol kan pakken. Daarom ondersteunen we deze campagne met het aanlichten van enkele bijzondere bouwwerken in de stad. Om aandacht te vragen voor dit probleem, in de hoop dat stopt.”