Eindhoven doet mee aan campagne Kom uit je schuld

Meer dan 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben een problematische schuld. In Eindhoven zochten het afgelopen jaar maar 2000 inwoners met schulden hulp. Het is belangrijk om het taboe te doorbreken op het hebben van schulden. Daarom doet Eindhoven mee aan de landelijke campagne Kom uit je schuld.

In deze landelijke campagne van het Samenwerkingsverband Brede Schuldenaanpak staat de vraag 'Kom je er uit?' centraal. Op de website komuitjeschuld.nl lees je ervaringen en dagelijkse worstelingen van mensen met problematische schulden. Zij vertellen hoe ze hun schulden bespreekbaar maakten en hoe zij de weg naar hulp vonden. Bijvoorbeeld het verhaal van Anneke uit Eindhoven.

Iedereen - jong of oud, arm of rijk - kan in de financiële problemen komen. Door bijvoorbeeld een echtscheiding of een ontslag. Mensen met problematische schulden schamen zich vaak en ontkennen het probleem, met alle gevolgen van dien.

Hulp bij schulden

Heb jij schulden of vind je het lastig om rekeningen op tijd te betalen? Een oplossing begint met erover praten. Bespreek jouw situatie met je omgeving of schakel hulp in. Elke Eindhovenaar kan voor hulp bij geldzaken terecht bij WIJeindhoven