Eerlijke positie op woningmarkt voor starters en middeninkomens in Eindhoven

De prijzen op de woningmarkt gaan door het dak. Voor starters en middeninkomens is het lastig om aan een betaalbare koopwoning te komen. Met het invoeren van een opkoopbescherming wil de gemeente Eindhoven voorkomen dat woningen worden opgekocht door beleggers en tegen hoge prijzen worden verhuurd. De gemeente stuurt mee in op het vrijhouden van woningen voor starters en middeninkomens. 

Het doel is om de regeling in het voorjaar van 2022 in te voeren. De regeling wordt in Eindhoven toegepast op recent aangekochte en bestaande koopwoningen met een WOZ-waarde tot 350.000 euro. 

Vanaf 1 januari is het ook mogelijk om de 'Tijdelijke regeling inzake opkoopbescherming' in te voeren. Deze regeling maakt de gemeente Eindhoven bevoegd om de verhuur van recent aangekochte en bestaande woningen in het goedkope en middeldure segment vergunningplichtig te maken.

Bekijk voor meer informatie het persbericht  Eindhoven wil starters en middeninkomens eerlijke positie op woningmarkt geven met opkoopbescherming.