Drempelvrij certificaat voor Eindhoven.nl

Onze website heeft het drempelvrij certificaat verworven. Dat betekent dat Eindhoven.nl gebruikt kan worden door iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking. Dit is een belangrijke stap, want alle inwoners en andere bezoekers moeten eenvoudig toegang hebben tot de informatie op onze website. 

Toegankelijke website

Sinds de introductie van de nieuwe website in 2017 is er continu aandacht voor digitoegankelijkheid. Het platform is het afgelopen jaar daarom weer verder verbeterd. Zo kun je de website nu nog beter bedienen als je alleen een toetsenbord gebruikt en zijn de documenten voor te lezen door voorleessoftware. Voor bezoekers die een screenreader gebruiken, is er veel zorg besteed aan het toegankelijk maken van links. Ook het kleurcontrast is verbeterd, wat vooral prettig is voor mensen die kleurenblind zijn. Verder hebben de formulieren betere foutmeldingen. Dit maakt het goed invullen ervan makkelijker. Inmiddels voldoet de website volledig aan de toegankelijkheidseisen, en dat is nu bekroond met het certificaat. Het bijbehorende logo prijkt binnenkort ook op de website.

Meld bevindingen

Natuurlijk blijven we aandacht voor toegankelijkheid houden bij iedere verbetering van het platform. Kom je op Eindhoven.nl nog ontoegankelijke content tegen, maak dan gebruik van de knop onderaan de pagina om dit te melden. Dan kan de redactie ermee aan de slag! 

Of ben je op zoek naar