Doorstroming op Ring beter door slimme verkeerslichten

De doorstroming op het noordwestelijk deel van de Ring (Kennedylaan-Evoluon) is de afgelopen maanden aanzienlijk verbeterd. De bestaande verkeerslichten op dit deel van de Ring zijn begin dit jaar omgebouwd naar intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI's).

Om de doorstroming verder te verbeteren, krijgen ook de iVRI's op het oostelijk deel van de Ring slimme software. Dit gebeurt op 2 trajecten: Kennedylaan-Wolvendijk en Tongelresestraat-Aalsterweg.

Intelligente verkeerslichten

De iVRI’s met intelligente software kunnen voorspellen hoeveel verkeer eraan komt. Ook herkennen ze aankomend verkeer beter. Met deze gegevens worden kruispunten efficiënter geregeld. De iVRI’s kunnen op termijn weggebruikers ook persoonlijk informeren, bijvoorbeeld door aan te geven hoe lang het duurt voor het licht voor hen op groen springt.

Een betere doorstroming zorgt ook voor een flinke reductie in schadelijke uitstoot, omdat auto’s minder afremmen en optrekken voor verkeerslichten. Zo dragen de iVRI’s bij aan een gezonde, leefbare en bereikbare stad.