Digitaal je rijbewijs vernieuwen: nu ook met je iPhone

Sinds een jaar kun je in Eindhoven digitaal je rijbewijs vernieuwen met hulp van een smartphone. Tot nu toe kon dat alleen met Android-toestellen, maar voortaan kan het ook met iPhones (model 7 en nieuwer).

Het grote voordeel van digitaal verlengen is dat de aanvrager het op ieder gewenst moment kan doen. Dat scheelt tijd, reis- en parkeerkosten. Daarnaast hoeven inwoners die het rijbewijs online aanvragen maar één in plaats van twee keer naar de gemeente; alleen om het op te halen.

Om de verlenging van je rijbewijs digitaal te kunnen doen, heb je de hoogste beveiliging (ID-check) van de DigiD-app nodig. Op de pagina Rijbewijs lees je hier meer over en ook vind je hier meer informatie over wat je verder nodig hebt om je rijbewijs digitaal te verlengen.

Eindhoven koploper

Digitale dienstverlening in Eindhoven voorziet in een behoefte. Het online vernieuwen van het rijbewijs is een landelijke proef. Eindhoven heeft van de 29 deelnemende gemeenten tot nu toe de meeste aanvragen. Afgelopen jaar waren dit bijna 1.500 aanvragen.

Toch liever aan de balie?

Wij willen graag passende dienstverlening bieden die aansluit op de behoefte van de inwoners. Wie zijn rijbewijs toch liever aan de balie verlengt, is op afspraak welkom op het Inwonersplein. Ophalen van het nieuwe rijbewijs kan zonder afspraak tijdens de openingstijden van het Inwonersplein.