Chat met ons

Denk mee over nieuwe locaties openbare laadpalen

Steeds meer Eindhovenaren rijden elektrisch, maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom breiden we het netwerk van openbare laadpalen uit. Iedereen met een elektrische auto kan deze laadpalen gebruiken. De bedoeling is dat inwoners en bezoekers hun elektrische auto altijd in de buurt kunnen opladen.

Om de groei van het aantal laadpalen in goede banen te leiden is een kaart opgesteld met bestaande en nieuwe mogelijke locaties voor laadpalen. Via deze interactieve kaart kun je tot en met 27 september op de voorgestelde locaties reageren. Op basis van de reacties beoordeelt de gemeente of locaties moeten worden aangepast. Vervolgens wordt de kaart definitief gemaakt en als verkeersbesluit gepubliceerd.

Gezonde stad

Eindhoven wil een gezonde stad zijn met schone lucht, meer groen en minder uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen. Hier werkt de gemeente bijvoorbeeld aan door gezonde en schone vormen van mobiliteit beschikbaar te maken en het gebruik hiervan te stimuleren. Elektrisch rijden is één van die vormen.