Demer neemt voorproefje op groenere binnenstad

“We kijken op de Demer alvast een eindje vooruit. Op wat we willen met onze binnenstad. En dat is meer groen in het straatbeeld. Groen geeft energie en is voor iedereen”, aldus Rik Thijs, de nieuwe wethouder voor onder meer groen en openbare ruimte. Samen met Willem Regeer (Stichting Detailhandelsplatform Binnenstad Eindhoven) plaatste hij op vrijdag 21 juni een eerste boom (groenblijvende vliegden) in een grote, ronde bak op de Demer.

Het centrum van Eindhoven is volop in ontwikkeling. Vanaf 2020 gaat de binnenstad op de schop. De (winkel)straten met de rode steentjes én het Stratumseind krijgen fasegewijs een nieuwe inrichting. Rik Thijs: “Eerder testten we al verschillende bestratingsmaterialen. Daar gaan we mee door. Maar ook het groen gaan we nu testen. Om te beginnen op de Demer, waar we nu twee bomen in een bak hebben geplaatst. Later dit jaar willen we ook op andere plekken meer groen plaatsen. Zo bekijken we wat er mogelijk is in de binnenstad. Ook horen we graag wat bewoners, ondernemers en bezoekers als prettig ervaren.”

Reacties kun je mailen naar boeiendebinnenstad@eindhoven.nl. Meer info over het project Boeiende Binnenstad? Kijk daarvoor op eindhoven.nl/boeiendebinnenstad.