Dankzij Volwassenenfonds Sport & Cultuur kan iedereen meedoen

Gemeente Eindhoven is sinds kort aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. In Eindhoven willen we dat iedereen kan meedoen met sport- en cultuuractiviteiten, ook mensen met een laag inkomen. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die leven rond of onder het bestaansminimum. Het gaat om een pilot van 1,5 jaar.

Iedereen moet kunnen meedoen

Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst, heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. In Eindhoven heeft één op de tien inwoners daar alleen geen geld voor. Hierdoor kunnen zij niet meedoen met deze activiteiten. Het fonds helpt deze mensen met een financiële bijdrage. Deze jaarlijkse bijdrage is maximaal 250 euro voor sport en 400 euro voor cultuur.

Intermediairs

Niet alleen de gemeente, maar ook verschillende welzijnsorganisaties hebben hun steun uitgesproken voor de regeling. Een aantal organisaties is al aangesloten als ‘intermediair’. Dit betekent dat zij de aanvragen van inwoners van Eindhoven kunnen indienen bij het fonds. Deze intermediairs zijn te vinden op www.volwassenenfonds.nl/eindhoven.

Hoe kun je ondersteuning aanvragen?

Ben jij of ken jij iemand die wil meedoen aan een sportieve of creatieve activiteit, maar is daar geen geld voor? Is deze persoon ouder dan 18 jaar? Is het inkomen maximaal 120% van het minimuminkomen? Ga dan naar volwassenenfonds.nl/eindhoven. Daar vind je naast intermediairs ook de spelregels van de gemeente. Kies een intermediair en neem contact op. Dien samen met de intermediair jouw aanvraag in. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je bevestiging en kun je aan de slag!

Wat kan ik doen als aanbieder?

Als er een aanvraag wordt ingediend voor een activiteit, neemt het Volwassenenfonds contact op met de bijbehorende aanbieder. Je ontvangt dan alle informatie die nodig is om de aanvraag af te ronden, zodat de aanvrager aan jouw activiteit kan deelnemen. Heb je nu al vragen, neem dan contact op via brabant@volwassenenfonds.nl