Controle op gestalde fietsen Eindhoven Centraal

In verband met de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen zijn er bijna een jaar lang geen controles uitgevoerd op verkeerd gestalde fietsen op station Eindhoven Centraal.

De versoepelingen van deze maatregelen zorgt ervoor dat er weer meer reizigers op de been zijn. Dit betekent dat de controles op verkeerd gestalde fietsen weer van start gaat.

Hoe werkt het?
We verwijderen verkeerd gestalde fietsen. Dit zijn fietsen die niet in de rekken staan, in de weg staan of aan straatmeubilair zijn vastgemaakt. De eerste stap is het bevestigen van tiewraps aan de fietsen. Na een week controleren we of deze nog heel zijn. Zijn ze na deze week nog heel? Dan bevestigen wij een geel waarschuwingslabel aan de fiets. De fiets blijft dan nog minimaal 28 dagen staan. Bij de volgende controle worden de nog aanwezige gele labels ook van een bruin label voorzien. De fiets wordt dan na 3 werkdagen naar het fietsdepot gebracht. 

Fiets ophalen?
De fietsen worden gefotografeerd en op www.verlorenofgevonden.nl gezet. Voor het ophalen van je fiets betaal je 20 euro administratiekosten.

Meer informatie vind je op onze website.