Campagne 'Meld vuurwerkoverlast' vanaf 7 december

De gemeente Eindhoven start op 7 december 2020 met de campagne ‘Meld vuurwerkoverlast’. Voor de komende jaarwisseling geldt een landelijk vuurwerkverbod. Eindhovenaren die toch vuurwerkoverlast ervaren, kunnen tot en met 10 januari 2021 de overlast melden via de BuitenBeter App of telefonisch via 14040. Bel altijd 112 bij ernstige schade en/of lichamelijk letsel.

Vuurwerkverbod
Met het landelijk vuurwerkverbod wil het kabinet wil extra druk op de zorg en handhaving voorkomen. Alleen vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie, zoals sterretjes en knalerwten, mogen wel worden afgestoken.

Melden

Melden kan van 7 december tot en met 10 januari via de BuitenBeter App of telefonisch via 14040 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). De BuitenBeter-app is gratis te downloaden via appstores en eindhoven.nl/buitenbeter.  Wil je vóór 7 december een melding doen van vuurwerkoverlast via de BuitenBeter App? Gebruik dan de categorie 'overig'. 

Aantal meldingen vorig jaar

De gemeente stelde vorig jaar in de aanloop naar de jaarwisseling ook een meldpunt vuurwerkoverlast in. In totaal meldden 1340 inwoners 2100 keer overlast. De ervaren overlast bleek redelijk gelijk over de stad te zijn verspreid. Aan de hand van de meldingen van vorig jaar en dit jaar, neemt de gemeente een standpunt in hoe Eindhoven omgaat met vuurwerk. Dit in relatie tot het landelijk vuurwerkbeleid.