Bouw van Chinees Paviljoen op Strijp-S van start

Bouwbedrijf Stam + De Koning is begonnen met voorbereidingen voor de bouw van het Chinees Paviljoen op Strijp-S. Het paviljoen is een cadeau van de Chinese stad Nanjing voor de 20e verjaardag van de stedenband met Eindhoven. De Eindhovense horecaondernemer Eveline Wu gaat het gebouw exploiteren.

In het paviljoen komt een Chinees restaurant met ongeveer 30 zitplaatsen. Daarnaast biedt Wu ook traditionele Chinese gebruiken aan, zoals het ceremonieel theedrinken. Ook besteedt het paviljoen aandacht aan de Chinese taal, kunst, cultuur en geneeskunde.

Het paviljoen wordt gebouwd van stenen die in Nanjing op een eeuwenoude ambachtelijke manier worden gebakken (zie video). Het is echt handwerk, waardoor elke steen uniek is. Halverwege november gaan de stenen met een schip op transport naar Nederland, waar ze eind van het jaar aankomen. 

Zodra de stenen uit Nanjing zijn aangekomen in Eindhoven start de bouw van het paviljoen, die duurt tot eind mei 2021. Vanaf september 2021 gaat het paviljoen open voor publiek.