Bijna 2 miljoen fietsers op de Kruisstraat

De fietsteller op de Kruisstraat staat bijna op 2 miljoen. Omdat de gemeente blij is met zo veel fietsers nodigen we alle fietsers uit voor een kleine wedstrijd.

De tellers geven niet alleen het aantal fietsers aan. Er staat ook altijd een boodschap op waarmee we fietsen nog een beetje leuker willen maken. We zijn benieuwd welke boodschap fietsers zelf graag terug willen zien. Daarom kunnen ze hun boodschap aan de fietsers in Eindhoven insturen. De boodschap mag maximaal 3 regels van 12 tekens zijn. Insturen kan via Facebook, Instagram of via opweg@eindhoven.nl. De leukste boodschappen komen op de fietstellers. Degene die allerleukste bedenkt, krijgt een taart van wethouder List en een cadeaubon voor fietsaccessoires.

Fietstellers

Verspreid door de stad staan in totaal 8 fietstellers. Die geven ons veel informatie over de fietsers in de stad. Niet alleen aantallen, maar ook snelheden en invloed van het seizoen. De tellers kunnen ook onderscheid maken tussen verschillende soorten fietsers. Met deze gegevens kunnen we ons fietsbeleid verbeteren en beter rekening houden met fietsers bij projecten in de stad.