Being Development gaat VDMA-terrein herontwikkelen

Being Development BV mag aan de slag met de herontwikkeling van het VDMA-terrein in hartje Eindhoven. Dit gebied vlak bij het centraal station is bebouwd met industrieel erfgoed en omvat bijna twee hectare. Het is een plek die schreeuwt om een nieuwe toekomstbestendige invulling, met oog voor de historische waarde. Na een zorgvuldige selectieprocedure van meer dan een jaar is het plan van Being als winnaar uit de bus gekomen.

Wethouder Yasin Torunoglu: ”Door de unieke locatie in hartje stad, en het industriële verleden van dit terrein, is van deze ruwe diamant een schitterende edelsteen te maken. Het VDMA-terrein wordt een levendig onderdeel van de binnenstad. Bovendien krijgt de stad er een prachtige verbinding bij: vanuit het station naar de binnenstad, richting Mariënhage en het NRE-terrein. Ik kijk uit naar deze aanwinst voor de stad!”

Mix van wonen, werken en inspireren

Being belooft voor dit gebied een ‘gebalanceerde mix van wonen, werken en inspireren’. De ontwikkelaar wil nu al starten met een tijdelijke invulling van de aanwezige panden. Ondertussen werken de gemeente en Being aan een definitieve koop/verkoopovereenkomst. Daarna worden de ontwerpen verder uitgewerkt, nader onderzoek gedaan en de ruimtelijke procedures opgestart (bestemmingsplan, vergunningen). Zodra er een onherroepelijke vergunning is, start de bouw. Als alles naar verwachting verloopt kan de bebouwing in 2024 worden opgeleverd.

Meer informatie over dit project lees je op de pagina Herontwikkeling VDMA.