Atlas wint Dirk Roosenburgprijs 2019

Het project Atlas, de vernieuwing van het hoofdgebouw van de TU/e Campus, heeft de Dirk Roosenburgprijs 2019 gewonnen. Deze gemeentelijke architectuurprijs wordt elke twee jaar toegekend aan een project dat in Eindhoven is opgeleverd. De publieksprijs is ook voor Atlas.

Volgens de jury kenmerkt het project zich door een heldere en krachtige architectuur die het verleden respecteert en tot voorbeeld neemt, maar die tegelijk eigen en vernieuwend is. Bovendien is het onderwijsgebouw niet alleen een inspirerend toonbeeld op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het is ook een visitekaartje voor de campus en de hele stad.

Publieksprijs

Er waren dit jaar 9 projecten genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs. Behalve de stem van de jury telt ook die van het publiek. De afgelopen weken kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriet via een speciale website. Het publiek wees net als de vakjury het project Atlas als winnaar aan.

Vernieuwd hoofdgebouw van TU/e

Achtergrond prijs

De Dirk Roosenburgprijs wil bijdragen aan een maatschappelijke discussie over het verbeteren van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Met andere woorden: hoe houden we de stad economisch sterk maar tegelijk leefbaar? En wat betekent dat voor de architectuur?

Dirk Roosenburg

Dirk Roosenburg (1887-1962) was een architect die veel in opdracht van Philips werkte. Hij heeft een belangrijke stempel op Eindhoven gedrukt. Gebouwen zoals de Lichttoren, de Admirant en het Natlab op Strijp-S zijn door hem ontworpen.

Meer informatie over de prijs vind je op architectuurcentrumeindhoven.nl.