Alleen nog betalen met mobiel of pin bij parkeerautomaat

Binnenkort kunnen inwoners en bezoekers bij parkeerautomaten in Eindhoven alleen nog betalen met mobiel parkeren en pin. Alleen in de parkeergarages in het centrum is contant betalen nog mogelijk. De ombouw van de parkeerautomaten is begin volgend jaar klaar.

Steeds minder parkeerders betalen met contant geld. Tegelijkertijd stijgen de kosten voor het legen van de geldautomaten. Daarom is besloten om alle automaten aan te passen. Het is dan voortaan alleen nog mogelijk om met mobiel parkeren of pin te betalen.

Op de website van Eindhoven365 staat een overzicht van alle parkeerplekken, inclusief betaalmogelijkheden en de tarieven. Bij het Winkelcentrum Woensel is het nog tot 12 januari mogelijk om contant te betalen.

Mobiel parkeren

Naast pinnen kun je ook betalen met je mobiele telefoon. Mobiel parkeren heeft veel voordelen: het is snel en gemakkelijk en je betaalt achteraf. Je betaalt dus altijd de exacte parkeertijd, nooit te veel. Haasten omdat het parkeerticket bijna verloopt is niet meer nodig. Mobiel parkeren gaat meestal via een app. Wanneer je ergens parkeert, meld je dit via de app. Door het ook weer te melden wanneer je vertrekt wordt de exacte parkeertijd berekend. De parkeerkosten betaal je achteraf.

Meer informatie over mobiel parkeren.