Aanslag gemeentelijke belastingen in de bus

In de week van 29 februari zijn de aanslagbiljetten gemeentelijke belastingen verstuurd. Deze ontvang je per brief of digitaal via de Berichtenbox van MijnOverheid. Op het aanslagbiljet staan de gemeentelijke belastingen die je moet betalen zoals: onroerende zaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing, rioolheffing en hondenbelasting.

De WOZ-waarde die op het biljet staat is zo nauwkeurig mogelijk door onze taxateur vastgesteld. Heb je er vragen over? Neem dan contact met ons op via ons e-mailadres belastingen@eindhoven.nl. We gaan dan met je in gesprek en maken zo nodig meteen een afspraak om de woning te komen taxeren.

Bezwaar tegen belastingaanslag

Ben je het niet eens met de belastingaanslag of de hoogte van de WOZ-waarde? Je kunt tot 6 weken na de datum van het aanslagbiljet bezwaar maken. Hoe? Dat leggen we uit op de pagina Bezwaar tegen belastingaanslag.

‘No cure (no) pay’ bureaus

Er zijn veel bureaus die op basis van ‘no cure no pay’ namens jou een bezwaarschrift opstellen. Het lijkt alsof zij dit gratis doen. Dit is helaas niet zo. Een bureau dat namens jou bezwaar maakt, verdient hier geld mee. Wij zijn namelijk verplicht om proceskosten te betalen aan het bureau als het bezwaarschrift is toegekend. Per bezwaarschrift betalen we gemiddeld 778 euro aan proceskosten. Die kosten worden uiteindelijk betaald door de inwoners van Eindhoven.