Meedenken over gemeentelijke ondersteuning

In Eindhoven maakt 15% van de inwoners gebruik van gemeentelijke ondersteuning in het sociaal domein voor bijvoorbeeld inkomen, werk, huisaanpassingen of opvoeding. Inwoners kunnen hulp vinden bij vrienden, familie of voorzieningen in de wijk.

Als er meer nodig is, kun je terecht bij Stichting WIJeindhoven en er is aanvullende ondersteuning. De gemeente Eindhoven heeft gemerkt dat deze ondersteuning aan inwoners eenvoudiger en duidelijker geregeld kan worden. Zo moeten inwoners soms op meerdere plekken hetzelfde verhaal vertellen of informatie aanleveren. Ook is niet altijd duidelijk waar je met welke vraag terecht kunt. Het totaal van processen, systemen en mensen die bijdragen aan deze ondersteuning is vaak complex. Voor inwoners én professionals. Eindhoven wil dit vereenvoudigen.

Denk mee

Hiervoor hebben we jouw hulp nodig. Vind jij het leuk om hierover mee te denken? In september en oktober  organiseren wij verschillende sessies met inwoners en professionals. Je kunt meedoen aan een serie van twee sessies. Iedere sessie duurt 2 tot 2,5 uur.

Het is fijn als je ervaringen hebt met ondersteuning in het sociaal domein. Zelf, of aan de zijlijn bij vrienden en familie. Maar het is geen vereiste.

Je kunt je aanmelden voor onderstaande datums:

 • Serie 1: 7 september en 19 september om 09.30-12.00 uur
 • Serie 2: 14 september en 21 september om 09.30-12.00 uur
 • Serie 3: 28 september om 19:00-21:00 uur
   

Wil je meedenken? meld je dan hier aan.

Locaties:

 • De sessie op 7 september vindt plaats bij Foundation We Are.
 • De sessie op 14 september vindt plaats bij Foundation We Are.
 • De sessie op 19 september vindt plaats  in het Stadhuis.
 • De sessie op 21 september vindt plaats bij Foundation We Are.
 • De sessie op 28 september vindt plaats in het Foundation We Are.
   

Bij een groot aantal aanmeldingen voor de sessies zullen wij via een loting bepalen wie er wordt uitgenodigd om mee te doen. Je ontvangt binnen enkele dagen een e-mail om jouw deelname te bevestigen. Heb je vragen? Neem contact op . Heb je vragen? Neem contact op via: vereenvoudigingsd@eindhoven.nl.

Stel je vraag