sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Actiedag in WoensXL om overlast te voorkomen

Stadstoezicht in actie tegen overlast in/om winkelcentrum WoensXL.

Op vrijdag 25 november was er een grote  actiedag in en rondom winkelcentrum WoensXL door Stadstoezicht. De actiedag was  gericht op tegengaan van overlast en het informeren van winkelend publiek en omwonenden over het voorkomen van onder andere fietsendiefstal, auto-inbraak en zakkenrollerij.

Aanleiding voor de actiedag is de toegenomen overlast van fietsers in het winkelgebied en groepen jongeren. Daarnaast neemt in de omgeving van het winkelcentrum het aantal gevallen van woninginbraak, auto-inbraak, foutparkeren, loslopende honden en overlast van groepen jeugd toe.

Controle

Tijdens de openingstijden van het winkelcentrum is gecontroleerd op fietsen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, het fietsen door voetgangersgebied, foutparkeren, zakkenrollen en er is contact gezocht met groepen jeugd. Na sluitingstijd van de winkels was stadstoezicht aanwezig in de omliggende wijken. Dit ter voorkoming van woninginbraken, auto-inbraken, loslopende honden en overlast van
groepen jeugd. Bewoners werden met informatiemateriaal en gesprekken gestimuleerd om zelf ook alert en waakzaam te zijn in hun buurt.

Resultaten

Er zijn 84 fietsers en 6 snorfietsers bekeurd voor rijden in het voetgangersgebied. Er zijn twee winkeliers gecontroleerd op gebruik van het opkopersregister en er is 1 gestolen fiets gevonden. Tijdens de actiedag was er 1 aanhouding voor  het beledigen van een ambtenaar in functie.

Actiedag in WoensXL om overlast te voorkomen

Contact college van B&W

Contactformulier College van B&W

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadhuis, Stadhuisplein 1
5611 EM Eindhoven

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven