Bosrijk: wonen in een beeldentuin

Bosrijk is een woonlocatie in ontwikkeling in Meerhoven, gelegen te midden van het Meerbos, Park Meerland en het Beatrixkanaal. Duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur zijn belangrijke uitgangspunten. Het wonen in Bosrijk wordt vormgegeven als 'beelden in een beeldentuin'; woningen worden ingepast in het bestaande landschap. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk.

Op deze pagina vind je het laatste nieuws, details over wat er in Bosrijk wordt gebouwd en gebouwd gaat worden en aan wie de bouwgrond wordt verkocht. Ook krijg je hier informatie over de planning en kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief of jouw interesse aangeven voor de diverse mogelijkheden die Bosrijk te bieden heeft.

Wil je weten waar Bosrijk precies ligt? Bekijk dan de plattegrond hieronder.

Ontwikkelwedstrijd Bosrijk levert bijzondere bouwprojecten op

Eindelijk is het zover! De eerste 3 winnaars van de selectieprocedures voor Bosrijk zijn bekend.
Het was een spannende wedstrijd. We zien dat de winnende plannen ook in de smaak vielen bij een groot deel van de bewoners die advies hebben uitgebracht. We zijn blij dat we de volgende winnaars bekend kunnen maken:

Cluster 14 is gewonnen door LPM Development B.V. met het plan “Buurtschap Waldschap
Cluster 18 is gewonnen door BPD Ontwikkeling BV en Sprangers Vastgoedontwikkeling B.V. met het plan “Zuiver”.
Cluster 20 is gewonnen door HETHUIS B.V. en FAAM architects met het plan “Outside In”.

Een impressie van de plannen die nog wel verder uitgewerkt  moeten worden. Er kunnen aan de getoonde plannen geen rechten worden ontleend.

Artist Impressions van de winnende plannen