NRE-terrein

Het NRE-terrein, voormalig industrie- en havengebied en dichtbij de binnenstad, wordt herontwikkeld. Samen met een aantal enthousiaste initiatiefnemers is goed nagedacht over de inrichting en sfeer van het terrein. De afgelopen jaren vormde het gebied al een broedplaats voor kunstenaars en andere creatieve ondernemers. Creativiteit en innovatie zijn dan ook de sleutelwoorden van deze levendige stadsbuurt waar in de toekomst gewoond en gewerkt zal gaan worden. Op het terrein staan verschillende industrieel historische gebouwen, die inmiddels vrijwel allemaal zijn verkocht.

NRE-terrein in ontwikkeling

Waar vind ik het NRE-terrein?

Het terrein is gelegen aan de kop van het Eindhovens kanaal en ligt aan de oost oever van de Dommel. Het gebied wordt ontsloten via de Nachtegaallaan. Het plangebied ligt in de wijk De Laak. Ten noorden van het plangebied ligt een historische villawijk, het Villapark.

Plattegrond NRE-terrein en omgeving

Ik heb een leuk initiatief. Kan ik ook een gebouw of kavel kopen?

Jazeker, iedereen kan meedoen. Het is wel zo dat bijna alle gebouwen inmiddels verkocht zijn. Alleen gebouw 8, een deel van de gasfabriek uit 1899, is nog te koop. Plannen voor dit gebouw kun je vanaf medio juli bij ons indienen. Daarnaast zijn er 4 kavels te koop op het binnenterrein (huidige parkeerplaats naast Fifth NRE). Hier beneden vind je meer informatie.

Ik heb nog vragen. Kan ik contact opnemen?

Jazeker kan dat. Vragen over het NRE-terrein kun je per e-mail sturen naar nreterrein@eindhoven.nl.