Wie kan subsidie aanvragen en waarvoor?
De subsidieregeling is bedoeld voor maatschappelijke partners die een subsidierelatie hebben met de gemeente Eindhoven en Stichting Cultuur Eindhoven en de buurthuizen die in surseance van betalingen komen Voor de partners die subsidie krijgen van Stichting Cultuur Eindhoven geldt: alleen subsidierelaties die subsidie ontvangen op basis van de Verordening Cultuur Eindhoven 2021-2024: H2, H3 of H4.
De subsidieregeling is niet bedoeld voor commerciële partijen. Misschien kom je wel in aanmerking voor de Subsidieregeling energiebesparing MKB Eindhoven.
Wanneer vraag ik subsidie aan?
De aanvraag voor compensatie van energiekosten voor gesubsidieerde activiteiten in het jaar 2023 kun je indienen van 1 december 2022 tot 1 oktober 2023.
Aan welke voorwaarden moet mijn aanvraag voldoen?
Informatie over de voorwaarden van deze subsidie vind je in
Hoe vraag ik subsidie aan?
Dit doe je in het subsidieportaal,via de rode knop rechtsboven.
Tijdens de aanvraag moet je een overzicht van de energielasten en het eigen vermogen van je organisatie uploaden. Gebruik hiervoor onderstaande documenten. Je kunt deze downloaden, invullen en tijdens je aanvraag uploaden.
Hulp bij het invullen
Neem contact op met jouw contactpersoon van het subsidiebureau van de gemeente. Heb je nog geen contactpersoon? Bel 14 040.
Wat heb ik nodig voor de aanvraag?
Zorg dat je voordat de aanvraag doet, de volgende zaken bij de hand hebt:
- Inloggegevens DigiD of eHerkenning
Om het aanvraagformulier in te vullen:
- het beschikbare vermogen:
Eigen vermogen
Volgens de Algemene subsidieverordening (ASV) van de gemeente Eindhoven, kan de hoogte van het eigen vermogen van invloed zijn op de berekening van het subsidiebedrag (artikel 8 lid 2 letter a ASV). Dit artikel stelt dat het college subsidie kan weigeren wanneer de aanvrager ook zonder subsidie over de benodigde middelen kan beschikken om de kosten van activiteiten te dekken. Tegelijk biedt de Algemene subsidieverordening in artikel 18 lid 2 ASV de mogelijkheid om bestemmingsreserves en voorzieningen te vormen, voor zover dit bij de subsidieaanvraag wordt aangegeven en planmatig wordt onderbouwd.
Reserves
Reserves zijn onderdeel van het eigen vermogen van je organisatie. Reserves zijn opgebouwd uit (financiële) resultaten uit het verleden, die na afloop van het boekjaar worden verrekend met je eigen vermogen. De algemene reserve kan worden beschouwd als continuïteitsreserve of weerstandsvermogen. Het gaat om middelen die niet bij voorbaat opzij zijn gezet voor een specifiek doel. Bij een bestemmingsreserve heeft het bestuur bepaald waaraan het geld, dat na afloop van het boekjaar resteert, zal worden besteed. Het gaat dus niet om middelen die al op voorhand volgens de begroting ten laste van de exploitatie komen. Een bestemmingsreserve is vrij besteedbaar vermogen.
Surplus weerstandsvermogen
De subsidieregeling bepaalt dat met een deel van het weerstandsvermogen rekening wordt gehouden bij de subsidieverlening. Van een surplus weerstandsvermogen is sprake voor zover dit bedrag meer bedraagt dan 10% van de totale opbrengsten van je organisatie en uit een gedegen risico-analyse blijkt dat een hoger weerstandsvermogen gerechtvaardigd is.
Wanneer krijg ik reactie op mijn aanvraag?
De behandeling van een aanvraag duurt 8 weken. Deze termijn kan worden verlengd met 4 weken.
Kan ik bezwaar maken tegen een afwijzing?
Als we jouw verzoek om subsidie afwijzen, kun je daartegen bezwaar maken. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina Bezwaar op gemeentebesluiten.