sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Zeelsterbrug 6 oktober open

De werkzaamheden aan het zuidelijke deel van de Zeelsterbrug zijn klaar. Op donderdag 6 oktober gaat de brug weer open voor verkeer.

Op donderdag 6 oktober gaat het zuidelijke deel van de Zeelsterbrug weer open voor verkeer. De brug wordt die dag gefaseerd opengesteld en is voor de avondspits volledig in gebruik.

De werkzaamheden aan de Zeelsterbrug zijn gestart in augustus 2015. Bij de werkzaamheden zijn delen van de oude constructie hergebruikt. Oorspronkelijk was het idee om de brugpijlers compleet te slopen en te vervangen. In plaats daarvan zijn de brugpijlers tot op de waterlijn gesloopt en zijn daarin gaten geboord en nieuwe palen geheid. Ook is er extra asfaltonderhoud gedaan. Daarom hebben de werkzaamheden anderhalve maand langer geduurd dan gepland.

Tijdens de werkzaamheden is het zuidelijke deel van de brug vernieuwd. Dit deel van de brug is in de jaren 30 gebouwd en in de jaren 50 vernieuwd. In de jaren 90 is er aan de noordzijde een brug tegen de toenmalige brug aan gebouwd, omdat deze te smal was voor het toenemende verkeersaanbod. Beide delen van de brug voldoen nu weer volledig aan de eisen.

Zeelsterbrug 6 oktober open

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven