sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Korting op huishoudelijke hulp

Wilt u graag huishoudelijke hulp maar u heeft geen Wmo-indicatie? Gebruik de gemeentelijke kortingsregeling voor huishoudelijke hulp.

Wilt u graag een huishoudelijke hulp maar heeft u geen Wmo-indicatie? Dan kunt gebruik maken van een gemeentelijke kortingsregeling voor huishoudelijke hulp. Via deze kortingsregeling kunt u maximaal vier uur per week een huishoudelijke hulp inhuren via een professionele organisatie. Er zijn twee mogelijkheden:

1. Kortingsregeling voor speciale doelgroepen

Woont u in Eindhoven en bent u ouder dan 60 jaar of mantelzorger? Of bent u een éénoudergezin met kinderen jonger dan 18 jaar? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gemeentelijke kortingsregeling voor huishoudelijke hulp. Wanneer u al hulp krijgt met een Wmo-indicatie, dan kunt u ook extra uren met korting inkopen.

U betaalt dan ongeveer €11,00 voor uw hulp in plaats van het normale tarief van ongeveer €23,50 per uur. Uw hulp kan schoonmaken, wassen, strijken, koken of een boodschap doen; het is aan u!

Hoe werkt het?

U kiest een aanbieder en meldt u aan via telefoon of e-mail. (De lijst met aanbieders en hun aanbod vindt u hieronder). De aanbieder bekijkt of u in aanmerking komt en waaraan u behoefte heeft. Daar is geen Wmo-indicatie of gesprek met het WIJteam voor nodig. U heeft ook geen papieren rompslomp: de aanbieder regelt alle formaliteiten en de gemeente betaalt de korting rechtstreeks aan de aanbieder.

U betaalt het nettobedrag direct aan de aanbieder. Dat bedrag bestaat uit het uurtarief van uw hulp minus 12,50 euro. Het uurtarief verschilt per aanbieder.  

Let op: Er is geld voor 2450 gezinnen voor een huishoudelijke hulp. Vraag de hulp dus op tijd aan als u daarin interesse heeft, want op=op.

2. Kortingsregeling voor alle Eindhovenaren

Ook als u niet in de speciale doelgroepen valt dan kunt u met korting een professionele hulp in huis inhuren (maximaal 4 uur per week). Via Gascogne betaalt u dan € 12,50 per uur! Kijk op www.gascogne.nl of bel 040-2903043.

Werkgelegenheid

De gemeente Eindhoven heeft voor deze kortingsregeling van het Rijk € 2,5 miljoen extra gekregen. Dit extra geld zorgt ervoor dat u minder betaalt voor uw extra hulp en dat er meer mensen met een reguliere arbeidsovereenkomst werken als huishoudelijke hulp.

Korting op huishoudelijke hulp

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven