sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Fleur de straat op met een geveltuintje

Geveltuintjes kunnen een straat zonder voortuinen opfleuren. Houd wel met een aantal zaken rekening.

Heeft u geen voortuin, maar wel groene vingers? Geveltuintjes geven een straat zonder voortuinen een fleurig gezicht. Geveltuintjes mogen bijna overal. Ga dus snel aan de slag!

Voorwaarden en tips

  • Een geveltuintje mag overal in de stad, als er maar genoeg ruimte overblijft op de stoep. Zorg ervoor dat er 1,50 meter stoep overblijft, dat zijn 5 stoeptegels. Het geveltuintje zelf mag 45 centimeter uit de gevel liggen, dat is 1,5 stoeptegel.

  • Pas op bij het graven in de grond voor kabels en leidingen. Die kunnen vanaf 30 tot 40 centimeter diep liggen.

  • Een geveltuintje is een leentuintje. De grond waarop het geveltuintje ligt, blijft eigendom van de gemeente Eindhoven. In uitzonderlijke gevallen kan het tuintje worden verwijderd bij bijvoorbeeld het leggen van kabels. De kosten worden dan niet vergoed. Als het tuintje sterk
    verwaarloosd is, haalt de gemeente het weg. De kosten worden dan  in rekening gebracht bij de huurder of eigenaar van de woning.

  • Gaat u verhuizen? Overleg met de nieuwe huurder/eigenaar of hij de verantwoordelijkheid voor het tuintje wil overnemen. Zo niet, breng de stoep dan weer terug in oorspronkelijke staat.

  • Maak een rand van bijvoorbeeld de vrijgekomen tegels uit de stoep. Zo verzakt de stoep niet. Gebruik geen cement en zet geen hekje of muurtje om het tuintje.

  • Verwijder het gele zand onder dat onder de tegels ligt. Vul het met zwart zand en natuurlijk planten.

geveltuintje

Meer weten?

In de folder staan tips over welke planten mooi en geschikt zijn voor een geveltuintje. Wilt u meer weten? Neem contact op met de gemeente via tel. 14 040 of e-mail verrassendgroen@eindhoven.nl.

Fleur de straat op met een geveltuintje

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven